Om

Carsten Boe er født i 1972 og opvokset i Solrød Strand.

Efter gymnasiet blev han optaget på det klassiske musikkonservatorium, hvor han blandt andet spillede solokoncerter og deltog i solistkonkurrence med guitar som hovedinstrument.

Efter sin studietid har Carsten Boe forgrenet sit talent i flere retninger.

I 2008 debuterede han med den anmelderroste debutroman, Stillevejen, der fik en fantastisk modtagelse af den danske presse og blev nomineret til debutantprisen samme år.

Anmelderne skrev blandt andet, at Boe har en dyb forståelse for sproget, og bruger det både minutiøst og særdeles effektivt. Og med Stillevejen har han taget hul på et lovende forfatterskab.

Han har modtaget Statens Kunstfond arbejdslegat og rejselegat til udarbejdelse af hans næste roman.

I dag arbejder Carsten Boe på fuld tid som forfatter, dramatiker og foredragsholder.

Litteratur er sprog. Men for mig er en fuldført roman, en fortælling hvor sprog, form, karakterer og handling går op i en højere enhed. Sproget må ikke stå i vejen for fortællingen. Handlingen må ikke stå i vejen for karaktererne. Og forfatteren må ikke så i vejen for sin iver efter at præstere. Jeg bestræber mig på i mit arbejde som forfatter at søge, at forandre mig, at slippe fri, og at udfordre det jeg mener, jeg kan blive bedre til.

Kunst for mig, skal ikke være kompliceret. Det skal være tilgængeligt og umiddelbart ligetil. Derfor tager jeg ofte udgangspunkt i aktuelle temaer, så som køn, kærlighed, identitet, kommunikation og relationer mellem mennesker, for derefter at dykke nysgerrigt ned i lagene.