Anmeldelse af Stillevejen

 

Politiken 27.december 2008. Anmeldt af Lasse Horne Kjældgaard.

“Carsten Boes familiedrama er gribende læsning, der vidner om betydeligt talent. Boe både kan noget og vil noget, og med Stillevejen har han taget hul på et lovende forfatterskab.”

 

Weekendavisen 7.november 2008. Anmeldt af Klaus Rothstein.

“Carsten Boe skriver skarpt om de ordløse fællesskabers skrøbelighed. En skarp debutroman, der fra drengens vinkel beskriver en familie i stille opløsning. Stillevejen er en realistisk satire over de ordløse fællesskabers skrøbelighed, og i et stort og stærkt debutantår, som Gyldendal dominerer, kunne Carsten Boe og Bogkompagniet være en interessant outsider i kampen om årets Debutantpris på BogForum.”

Læs hele anmeldelsen: www.weekendavisen.dk/boeger/livet-i-skyggerne

 

Jyllands-Posten 8.januar 2009. Anmeldt af Katrine Sommer Boysen.

“På så troværdig vis, at man faktisk føler sig hensat til en 12-13 årigs synsvinkel (..) Boes gode sproglige sans og tydelige fornemmelse for barnets naturlige manglende indsigt i de voksnes sfære fungere rigtig godt. (..) Stillevejen er en fin lille roman der behandler sit emne med stor finfølelse. Den er tankevækkende.”

 

Magasinet IN. nr.1 januar 2009. 5 stjerne.

“Forfriskende, følsomt og fin. Carsten Boe kan nemlig noget, han kan skrive om hverdagen, så vi på en gang bliver både revet med og får kradset lidt i vores egne (dårlige) samvittighed.”

 

Frederiksborgs Amtsavis 6. november 2008. Anmeldt af Thomas Bo Thomsen.

“Carsten Boe debuterer med en intens og følsom roman om et forhold i opbrud. Romanens gentagende og minutiøse sprog indfanger denne kuldslåede ensomhed på fin vis.Barnets synsvinkel fungerer overbevisende, og historien er relevant og vedkommende. En lovende debut om væsentlige emner, som bør få mange læsere.”

 

Lektørudtalelse fra DBC.

“Realistisk og satirisk sætter denne roman fokus på voksne og deres (livs)løgne. Forfatteren er debutant og brager her igennem med en fortælling om Christian (..). Carsten Boes sprog er på en gang knapt, veldoseret og effektivt. Man suges ind i Christians verden og sidder med voksne øjne og afkoder det, han ikke selv formår at tolke. (..). Rigtig god debutroman. Med et velfungerende sprog, troværdige persontegninger og en konsekvent barnlig optik. Bred anvendelighed til læsere af stærke romaner.”